met Jaap

Kruijshaar Project & Advies

Kruijshaar Project & advies richt zich op het ondersteunen van eigenaren, directie en management bij het bouwen, structureren en herstructureren van ondernemingen. Kruijshaar Project & Advies is gestart in 2002 door Jaap Kruijshaar.

Jaap Kruijshaar (1965) heeft op de Hogere Zeevaartschool op Terschelling de beide richtingen (zowel de technische als de nautische) succesvol doorlopen. Gedurende de vaarperiode bij de Holland America Line heeft hij Bedrijfskunde (1992) gestudeerd in Groningen, waarbij met name gefocused is op marketing en Kwaliteitsborgingsystemen (afstudeerproject kwaliteitshandboek ISO 9000, CETRA Metaal Hardenberg). Na het afsluiten van de studie bedrijfskunde is hij gaan werken bij de Engelse multinational Racall-Decca (INA) in Rotterdam, waar hij internationale lucht- en scheepvaartbegeleidingssystemen op de markt zette.

Daarna is hij ca. 10 jaren actief geweest als commercieel directeur bij diverse productie bedrijven en afsluitend als algemeen statutair directeur. In zijn arbeidsleven heeft hij diverse turn around operaties en reorganisaties succesvol doorgevoerd.

De laatste jaren heeft hij zich geprofileerd als topconsultant door de commerciële strategie en de organisatie van diverse bedrijven te herdefiniëren en succesvol te implementeren. Voorts heeft Jaap een grote passie voor de maritieme sector. Zo heeft hij in 1999, op verzoek van de burgermeester van de gemeente Lemsterland, een Zeekadetkorps opgericht. In 2013 heeft hij een eigen watersportbedrijf in Woudsend gekocht. Van daaruit zet hij tevens zijn interim- en advieswerk voort.